Leverlivet eller Liketlever

Skriv ut sidanStart > Om mig
Start > Om mig

hubbe.jpgFödd i Norrköping och utbildade mig till dataingenjör 1973. Mina föräldrar, min syster och min bror flyttade till Malmö medan jag bodde kvar i Norrköping. Därav min koppling till Malmö idag. Under några år så hade jag en egen lägenhet som invaderades av mina kompisar på fredag- och lördag-kvällar. För att finansiera mina studier, då jag ville minimera studielånen, så arbetade jag i Norrköpings hamn som hamn-arbetare. Gjorde det genom att undvika att gå i skolan då och då. Varje lördag och söndag så jobbade jag dessutom 2x10 timmar på en bensin-station vid utfarten till Stockholm. Så man kan säga att jag jobbade halvtid (80 tim/mån) på en bensin-station. Men jag hann iallafall ut och festa, dvs dricka lite sprit hemma för att sedan gå ut på olika disco i Norrköping.

Själv flyttade jag till Stockholm 1973 och började jobba med periferiutrustning till stordatorer. På den tiden fanns ju inte persondatorer överhuvudtaget. Persondatorn blev mer känd 1981 då IBM lanserade PC´n.

Innan IBM lanserade sin PC, så fanns det begynnande försök med olika s.k. persondatorer. Vissa blev hyfsat framgångsrika som ex.vis Commodore och varför inte nämna AES från Canada. AES scribona.jpgfrån Canada lanserade en skrivmaskin med skärm som i Sverige fick namnet Scribona Plus.

Denna introducerades av Esselte System och jag gick över till den avdelningen 1976 och blev säljare av denna "dator". Det blev Sveriges mest sålda ordbehandlare och jag avancerade så småningom till försäljningschef för den produkten.

Men så lanserade IBM persondatorn med ett operativsystem från Microsoft. Den blev en succé och andra tillverkare började tillverka "kompatibla" persondator. Från Gold Star så kom det en "kompatibel" PC. Den agenturen fick Esselte och ingick i vårt sortiment.

För er som undrar vilka lg.jpgGold Star var, så kan sägas att företaget var beläget i Sydkorea. Ett stort företag som tillverkade massvis av olika produkter. TV-apparater, mobiltelefoner, radio, väckarklockor osv. Idag heter företaget LG Electronics, där LG står för "Lucky GoldStar". Fast de ligger lågt med detta och kör istället med "Life´s Good".

Hyfsat kända för mobiltelefoner och TV-apparater.

Esselte System fick även agenturen för Toshibas bärbara datorer.

Esselte ville även starta ett grossistföretag som skulle fokuserahomepage1.jpg på att distribuera programvaror till persondatorer. Jag blev erbjuden att bli försäljningschef för denna nya verksamhet och på 3 år så gick företaget från 0 (noll) kronor till 256 miljoner kronor i omsättning.

Jag grundar företaget At home i Sverige AB.

Microsoft lanserade Windows 95, vilket förstås var 1995, skedde genom att Microsoft hyrde hela Globen i Stockholm och bjöd in alla återförsäljare i Sverige till detta. Ungefär samtidigt så kom Internet smygande och jag uppmärksammade detta och var snabb med att ansöka om domännamnet Home.se .

home-dialup.jpgÅret därpå så erbjöd vi gratis epost och antalet användare sköt i höjden och inom några år var vi bland de 5 största i Sverige. Vi erbjöd senare även modemuppkoppling och blev bedömda som den bästa operatören i Sverige.

Även på eposten blev vi två år i rad "bäst i Sverige" och då ingick även Telia, Tele2 och  Hotmail, Yahoo osv i den jämförelsen.

 

Numer är jag pensionär, singel och farfar. Jag har haft segling som intresse laa_sodermannagatan.jpgfrån jag var 12 år gammal, då jag byggde en optimist-jolle, som fick det fantasifulla namnet "Kontiki". Sedan byggde jag och min dåvarande hustru en RJ85 ute vid Tollare pappersbruk på Värmdö. Efter skilsmässan flyttade jag till Södermalm (Södermannagatan) och renoverade bostadsrätten. En ögonblicksbild ser ni här. Då var jag yngre och såg betydligt bättre ut än vad jag gör idag. Men bilden är tagen någon gång 1996 eller så.liv.pngDå jag under mitt verksamma liv sysslat med reparera/laga datautrustning och därefter gått vidare som säljare, försäljningschef, marknadschef osv upp till VD för mitt eget Internetföretag, så har jag saknat en pusselbit inom data. Det har varit programmering och upprättande av bakomliggande databaser, så i samband med min sjukdom så kände jag för att sjösätta en liten gratis hemsida för hälsa. Det innebar att jag fick lära mig PHP samt MySQL. Och resultatet blev då www.livohalsa.se . Ni som känner för att kontrollera ert BMI-tal osv kan testa min "hälsosajt".

Då jag haft 2 hjärtinfarkter samt hjärtsvikt, så fick jag en Pacemaker inopererad. Hjärtat fungerar bara till 25% och parat laa_sjukhus.pngmed en illa skött diabetes, så drabbades jag av en infektion som nära nog tog livet av mig. Det blev 3 månader på sjukhus där första månaden bara ägnades åt att rädda livet på mig. Ett utdrag av min journal kan ni ta del av.

Inget kul, men jag överlevde! Och nu har jag flyttat till Malmö där min övriga släkt finns. Så nu är jag relativt OK och Malmö Sjukhus samt Capio Vårdcentral i Limhamn (tack för att ni finns!) har hjälpt mig tillbaka till livet . Diabetessköterskan håller noga koll på mitt blodsockervärde och ringer och kollar läget. Varje vecka! Nu kan jag inte fuska längre!

Dessutom så stöttar min systers man ( han är änkling då min syster dog i hjärtinfarkt ) mig i hur och vad jag skall äta. Konditionen jobbar jag upp genom att dansa bugg, så .......